The BIG three upgrade

Het belangrijkste van een goede caraudio installatie is de 12 volt stroom. Als je stroomtoevoer niet goed is, zal je spanningsval hebben of geen constante 12 Volt boordspanning. Hierdoor is er meer kans op storingen en kunnen versterkers minder vermogen leveren of zelfs haperen, uitschakelen of doorbranden. In het kort: Zonder goede stroom, minder vermogen.

Als je een caraudio systeem van 1000 Watt RMS of meer installeert, wordt aangeraden om de auto van betere stroom te voorzien. De BIG 3 upgrade zorgt ervoor dat je een optimale stroomvoorziening creëert zodat al je elektrische componenten optimaal presteren en ook het vermogen levert wat het zou moeten doen.

Dit zijn de meest over het hoofd geziene benodigdheden van caraudio. De standaardbedrading is alleen geschikt voor de elektronica waarmee het voertuig is geleverd vanaf de fabriek. Elke extra vraag aan stroom door het toevoegen van stroomslurpende versterkers, vereist een upgrade van de bekabeling en mogelijk de dynamo. Veel mensen grijpen dan vaak eerst naar een condensator, maar vergeten de basis. Wij gaan hier alleen de basis, kabel upgrades behandelen.

Er zijn drie belangrijke gebieden die moeten worden verbeterd om ervoor te zorgen dat je het maximale haalt uit uw dynamo en accu. Het is niet nodig om de originele bekabeling te verwijderen en kun je dus laten zitten.
Dikkere kabels is beter om het meeste vermogen uit de accu te krijgen. Gebruik op zijn minst 25mm2 bekabeling.

De Big 3 kabel upgrade in het kort:

1: Extra massakabel van de accu naar chassis.

2: Pluskabel van de dynamo naar accu.

3: Massakabel van dynamo/motorblok naar chassis.

Uitgebreide uitleg:

1. Begin met de massakabel (-) van de accu naar het chassis van de auto dikker te leggen. Minimaal 25 mm2. Je voegt een dikke draad toe van de minpool van de accu, naar de carrosserie van het voertuig. De meeste affabriek elektronica in het voertuig zijn geaard aan de carrosserie van de auto. Zorg ervoor dat u verf rond het contact verwijdert en dat punt mooi blank/kaal schuurt voor maximaal contact en voor de beste resultaten.

2. De volgende kabel is het upgraden van de laadkabel (+) die van de dynamo komt en naar de accu gaat. Zorg ervoor dat alle kabels zijn beschermd zodat ze niet schuren tegen metaal of kortsluiting maken. Het is ook een goed idee om de kabel te beschermen met een zekering met een waarde die net boven het maximale vermogen van de dynamo ligt.

3. De laatste draad die moet worden verbeterd, is de massakabel (-) van de accu naar het motorblok. De dynamo is via de bevestigingspunten aan het motorblok geaard, zodat het motorblok zelf een elektrisch massaverdeelblok wordt. Je hoeft alleen maar een geschikte bout te vinden op het blok, om de extra massakabel vast te zetten. Je kan nog een kabel toevoegen vanuit het chassis van de auto naar het motorblok. Als je de bovenstaande stappen uitvoert, is dit niet noodzakelijk maar kan een betere stroomtoevoer bieden.

Het upgraden van deze drie hoofdkabels zorgt ervoor dat je de maximale prestaties krijgt die de dynamo kan leveren. Ze vormen allemaal het laadcircuit en moet worden geüpgrade als u meer van het laadsysteem vraagt, ​​bij het gebruik van aftermarket elektronische accessoires zoals versterkers.

Big 3 overzicht:

Tips:

– Haal voordat je begint je accu los en zorg ervoor dat je systeem stroomvrij is.
– Gebruik het liefst OFC ofwel 100% koperen kabels, geen CCA legering.
– Blijf met de kabels weg van bewegende delen of hitte bronnen.
– Zet de kabels goed vast met tie-wraps.
– Gebruik kabelbescherming zoals een bv. ribbelslang.

Voor meer informatie over het aansluiten van je 12 Volt stroom, kijk ook hier eens.

Stroom- en massakabels:

Bevestigingsmateriaal:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten