Met trots presenteren wij een nieuw merk in ons assortiment.

GermanMaestro

Caraudio – Marine

Caraudio speakers

Het Duitse GermanMaestro, voor velen nog bekend als MB-Quart, is in 1983 opgericht en bracht midden jaren 80 hun eerste autospeaker op de markt. MB-Quart domineerde de decennia daarna de car audio markt en werd veelal favoriet en winnaar op de meeste caraudio wedstrijden in de Sound Quality klasse.

In 2008 werd de naam MB Quart door een Amerikaanse investeerder overgekocht en werd daarna de naam GermanMaestro in het leven geroepen. Sindsdien worden deze hoogwaardige luidsprekers nog steeds “Made in Germany” in de grote fabriek in Obrigheim.

 

Handmade in Germany

 

Zelfs al vanaf de instap Alpha serie, worden de speakers handgemaakt in Duitsland. Elke speaker wordt in eigen beheer ontwikkeld en uitvoerig getest alvorens het in productie gaat. De productielijn is geheel in eigen beheer ontwikkeld en onderhouden. Ambachtelijk handwerk van vroeger wordt gecombineerd met technieken en apparatuur van het heden en voor de toekomst. Verschillende robots en machines zorgen voor uiterste nauwkeurigheid in de productie.

Elk product dat de fabriek in Obrigheim verlaat, is uitvoerig gemeten en getest om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de kwaliteitseisen en specificaties voordat ze het verpakken. Zo weet men zeker dat elke speaker onder de hoogste kwaliteitsnormen de fabriek verlaat.

Titanium tweeter technologie 

GermanMaestro gebruikt sinds de beginjaren titanium als basismateriaal voor de meeste speaker-series. De voordelen van titanium zijn dat het zeer licht en sterk is en bestand tegen extreme temperatuurschommelingen.
Bovendien heeft dit materiaal ook zeer goede akoestische eigenschappen.

Het door GermanMaestro gepattenteerde MegaSphere & UltraSphere technologie maakt het mogelijk om een bredere afstraalgebied te krijgen. Dat wil zeggen dat je onder een bredere montagehoek nog steeds de optimale geluidskwaliteit van de tweeters hoort. Omdat de luisterpositie en het uitrichten van de tweeters in de auto verre van optimaal is, maakt deze technologie ideaal. De tweeters hoeven dan niet perfect uitgericht te zijn om toch van de maximale muziekinformatie te genieten.

Wie zegt dat Titanium dome tweeters altijd schel klinken, heeft het mis! Ervaar met GermanMaestro een ongelooflijke realistische weergave.

Polypropyleen membranen

De voordelen van polypropyleen:

– hoge interne dempingsfactor
– soepele “roll-off” naar hogere frequenties
– bestand tegen vocht of water
– een zeer lange levensduur

Polypropyleen is misschien niet het meest chique materiaal om een luidspreker te bouwen, maar de eigenschappen ervan hebben enkele serieuze voordelen als het op de juiste manier wordt gebruikt. Door de hoge inwendige dempingsfactor is het een goed materiaal om te gebruiken voor membranen, omdat inwendige resonanties worden verminderd waardoor het geluid zuiverder wordt.

Bovendien veroorzaakt polypropyleen een zogenaamd “roll-off”-effect. Dit betekent een meer audiofiel klinkend product. Samen met doorgedachte filtering, in een zeer chique behuizing, produceert een German Maestro ongelooflijk veel laag uit een speaker. Het frequentiebereik loopt dieper door dan de meeste merken in dezelfde prijsklasse wat resulteert in een enorm strak en lage basweergave.

 

 

Marine speakers

De hoogwaardige luidsprekers van de GermanMAESTRO in de MARINA-lijn zijn ontworpen om te voldoen aan de hoge vereisten die op open water worden aangetroffen.

Geluidssystemen aan boord van een boot worden blootgesteld aan een erbarmelijke omgeving, waaronder zout water, regen, direct zonlicht en extreme temperatuurschommelingen. Alle componenten van de MARINA-lijn worden daarom onderworpen aan strenge tests onder de meest extreme omstandigheden om hun weerstand tegen deze elementen te controleren.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten