DAB+ Digitale Radio staat voor Digital Audio Broadcasting en is een verzamelnaam voor de verschillende standaarden DAB, DAB+ en DMB. DAB+ Digitale Radio is een Europees systeem dat een digitaal radio-signaal mogelijk maakt en staat daarom ook bekend als Digital Radio.
Met een nieuwe digitale DAB+ autoradio geniet je niet alleen van meer zenders dan op FM,
Je krijgt ook digitale geluidskwaliteit.
DAB+ Digitale Radio is in Nederland gratis in de lucht te ontvangen. Je vindt jouw favoriete radiostations op naam, niet op frequentie zoals bij FM, waardoor je een beter overzicht hebt op je zenderlijst en je favoriete zender ook makkelijker kan vinden.
Van jazz tot rock, van klassiek tot R&B en van Soul en nieuws tot kinderradio. Al met al, een completer zenderaanbod.

Net als bij FM ontvangst heb je geen abonnementskosten en geen gedoe met inloggen of registreren. Alleen maar afstemmen op je favoriete radiostation en radio luisteren in digitale geluidskwaliteit.
Vele autoradio’s zijn al uitgerust met de DAB+ optie. Het enige wat je nog nodig hebt is een DAB+ antenne om het ontvangst hiervan mogelijk te maken. Vaak optioneel en soms bijgeleverd. Wat het meeste gebruikt word is een raam- plakantenne voor op de voorruit van de auto. Deze antenne is een klein zwart blokje van gemiddeld 3 x 5 cm met een transparante strip voor het ontvangst.
De antenne word rechtsboven in de hoek aan de binnenzijde van het raam geplaatst, ongeveer een 15 cm van de dakhemel af. Dit is de meest goedkope oplossing en biedt over het algemeen een prima tot goed resultaat.

Toch wat erg van belang is, is de kwaliteit van de antenne. Grotendeels word de ontvangst en geluidskwaliteit van DAB+ door de antenne bepaald. Als je optimaal gebruik wil maken van Digitale Radio in de auto dan zijn er meerdere oplossingen in de vorm van een antenne op het dak. Vaak zie je een losse spriet voor op het dak of een 16V antenne of haaienvin ofwel shark antenne achterop het dak. Zelfs een bumperantenne is mogelijk. Wij hebben vele merken zoals Calearo, Blankenburg, RTA, Zenec, Pioneer of Kenwood.

Bekijk hier al onze antenne oplossingen.

plakantenne
FM-DAB+ splitter

Een veel voorkomende oplossing is een DAB+ splitter en/of versterker.
Deze maakt gebruik van de oude DIN FM antenne aansluiting, versterkt deze met +20dB, en maakt hier een DAB+ signaal van.
Deze wordt niet zichtbaar, achter het dashboard van de auto of camper verborgen gemonteerd.
Alles mooi weggewerkt met deze oplossing.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten